Back to All Events

Hulkamera Fotografi v/ Laila Svensgaard

copyright Laila Svensgaard

copyright Laila Svensgaard

Et hulkamera (kamera obscura) er en ældgammel opfindelse fra Aristoteles’ tid. Det er et apparat, der består af en kasse med et lille hul i den ene side. Lys passerer gennem hullet og rammer indersiden af kassen, og omgivelserne udenfor projiceres, som et spejlvendt billede, på hovedet inde i kassen.

Først skal vi bygge vores eget hulkamera af en papkasse, sort papir og en dåse. Derefter tager vi billeder med det. Vi belyser direkte på sort/hvidt fotografisk lysfølsomt papir. De billeder vi får vil fremstå som et negativ og spejlvendt, det der er mørkt vil fremstå lyst og omvendt.

Til sidst skal vi fremkalde vores fotografier på gammeldags maner i et mørkekammer.

Hulkamerafotografi er en simpel teknik, der giver spændende kunstneriske resultater. Man ved aldrig helt hvad det er man får, og resultatet kan overrumple ens forventninger og man kan opnå meget smukke og poetiske kunst-fotografier.

Kameraets dimensioner, hvordan det bygges – som en kasse eller en cylinder, lang, kort, tyk eller bred – indvirker også på resultatet. Der er mulighed for at eksperimentere og opnå forskellige kunstneriske udtryk, ved at konstruere kameraet på forskellige måder.

Det er en meget simpel proces som alle kan arbejde videre med derhjemme, både med at bygge kameraer og at omdanne sit eget badeværelse til et mørkekammer.

Prisen indeholder:

· 6 timers workshop

· Materialer til bygning af et hulkamera, samt papir til 2 motiver

· Mulighed for at tilkøbe kemi og papir til yderligere print under workshoppen

· Værktøj mm. bliver stillet til rådighed

· Der serveres kaffe/the/postevand og en eftermiddagskage.

Det praktiske:
Underviser: Billedkunstner Laila Svensgaard
Max 5 kursister
Pris: 1050,-

Ved tilmelding og spørgsmål til workshoppen, så send en mail til info@thephotoscope.com

Tilmelding og betaling er bindende. Workshop gebyret kan senest refunderes 14 dage før workshop datoen. Kontakt venligst omkring bankoverførelse og mobilpay.


Earlier Event: June 13
Cyanotypi Workshop v/ Lene Grinde
Later Event: June 15
Papirnegativer v/ Jens Lyk-Jensen